فساد ، مدیریت غیر مستعدو انتظارات واهی

ساخت وبلاگ
دوازدهمین همایش سالانه انجمن حسابداری ایران با عنوان «حسابداری، سلامت و انضباط مالی» با حضور تعداد زیادی از حسابداران و حسابرسان و مدیران پولی و مالی کشور برگزار شد.رئیس هیات مدیره انجمن حسابداری ایران در این همایش تصریح کرد: «انحصار، مدیریت غیرمستعد، نظارت شکلی نه ماهوی و از همه مهم‌تر انتظارات واهی، فساد ایجاد می‌کند.»دکتر ناصر پرتوی با اشاره به اینکه حسابداری، محصول نیاز یک کشور است و وظیفه آن ارزیابی و سنجش وقایع گذشته و حال و پیش‌بینی آینده است، تاکید کرد: انجمن حسابداری ایران، هیچ گاه درگذشته توقف نخواهد کرد و یکی از رموز موفقیت آن همیشه نو بودن است و آنچه را برای اولین بار انجام می‌دهد، بدعت می‌شود و دیگران مثل آن عمل می‌کنند.وی اظهار کرد: ما به این باور عمل کردیم که عادت‌های جاری و غیرمعقول را نپذیریم و باور داریم که رشد فردی، باعث رشد رشته خواهد شد و اگرچه همه بهترین نخواهند شد، اما می‌توانیم یکی از بهترین‌ها باشیم.
فسادی که نهادینه شده است
دبیرکل انجمن حسابداری ایران با اشاره به اینکه نباید تنها بعد از وقوع یک پدیده به دنبال راه چاره بگردیم، گفت: متاسفانه امروز، بسیاری بر این باورند که فساد، نهادینه شده است که این موضوع، وجدان را می‌لرزاند. به راستی ریشه این فساد کجاست؟ از چه زمانی آغاز و در چه زمانی حادث می‌شود؟ آیا از آموزش و پرورش یا آموزش عالی یا جای دیگر؟! پرتوی تاکید کرد: نباید اشتباهی بکنیم که آینده بهای آن را بپردازد. باید عامل ایجاد فساد را به درستی بشناسیم و به حقیقت، فرصت بروز بدهیم.
این عضو هیات علمی دانشگاه یادآور شد: اکنون می‌دانیم که پایه و اساس فساد، انتظارات و توقعات بیش از اندازه و غلط است. انتظارات واهی که در نتیجه دادن مدارک تحصیلی بالا و بالاتر برای بسیاری از افراد ایجاد شده است. پرتوی سپس گفت: هنگامی که در یک رشته تحصیلی ۲۰۰ نفر دکترا در کل کشور وجود دارد چگونه به یکباره ۳۵۰ نفر دانشجوی دکترا گرفته می‌شود! انتظارات این ۳۵۰ نفر چه خواهد بود؟ این لطمه‌ای مخفی است که به کشور وارد می‌شود، اما آثار آن به زودی نمایان خواهد شد، بنابراین نباید اکنون اشتباهی مرتکب شویم که آیندگان بهای آن را بپردازند.
یک فرد یا یک دانشگاه نباید دستور طی این مسیر را صادر کند، آیا این جرم نیست؟ وی تاکید کرد: پس از جرائم سیاسی، جرائم اقتصادی است که یک کشور را به خطر می‌اندازد. اصلی‌ترین جرم اقتصادی، فساد مالی است و صدمه خوردن از دشمنان از راه اقتصادی خواهد بود، انشاءالله که موفق نخواهند شد.
مبارزه با فساد در سه مقطع
پرتوی در ادامه گفتار خود با اشاره به روند مبارزه با فساد در کشورمان گفت:  نباید منتظر وقوع فساد مالی بمانیم و بعد از وقوع وارد عمل شویم.پرتوی با اشاره به مذاکرات انجام شده میان انجمن حسابداران ایران و کنوانسیون مبارزه با فساد سازمان ملل متحد گفت: در این مذاکرات، اشاره شد که مبارزه با فساد باید در سه مقطع قبل از وقوع، هنگام وقوع و بعد از وقوع صورت پذیرد.وی به لزوم هماهنگی و ارتباط میان قوه مجریه و قضائیه در ارتباط با مبارزه با فساد اشاره کرد و گفت: این ارتباط باید در آینده تقویت شود زیرا قوه قضائیه برای مقطع اول و دوم طراحی نشده و ساختار قوه مجریه نیز در مقطع سوم نمی‌تواند اجرایی باشد. پرتوی سپس گفت: موضوع دیگر درخواست رفع موانع قانونی در این زمینه است و اینکه پس از اثبات جرم مفسد، اسم فرد مفسد اعلام شود. سوال اینجاست که منسوبان چه گناهی دارند؟ پاسخ این است که آیا منسوبان نباید از او بپرسند که به عنوان مثال چگونه آپارتمان ۵۰۰ میلیون تومانی به یک خانه ۵ میلیارد تومانی تبدیل شده است؟ آیا باز هم باید اسامی را مخفی کرد، در حالی که افشای آن می‌تواند قوی‌ترین شیوه مبارزه با فساد بعد از وقوع باشد. وی در پایان با اشاره به اینکه تمام موارد مطرح‌شده در این همایش همراه با چکیده سخنرانی‌ها و مقالات به صورت مستقیم به ریاست محترم قوه قضائیه، دادستان محترم کل کشور و وزیر محترم دادگستری ارائه خواهد شد، گفت: دانش هر فرد نه دارایی او است نه سرمایه او، بلکه بدهی او به جامعه است.

روزنامه جهان اقتصاد 1 دی ماه 1394

اصل موضوع...
ما را در سایت اصل موضوع دنبال می کنید

برچسب : فساد مدیریتی,فساد در مدیریت,مدیریت فساد اداری,فساد اداری در مدیریت دولتی,فساد اداری در مدیریت, نویسنده : pichotab2a بازدید : 184 تاريخ : پنجشنبه 18 شهريور 1395 ساعت: 4:51